KeijoKinnunen

Mikä on Sinun mielestäsi luksusta?

  • Isompana poikana...
    Isompana poikana...Omalta kohdaltani voin sanoa:

"Luksusta on mielestäni se, että voidaan vaimoni kanssa katsella aamutelevisiota sängyssä aamukahvin kanssa - ilman velkahelvettiä ja ruokaa ja elämiseen on kohtuullisesti varaa."


Muisto Keijo Kullervo


PS. Mikä Sinusta on luksusta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"ilman velkahelvettiä ja ruokaa"

Ei kuulosta luksukselta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt tarvitaan hyväntahtoista oikein lukemista (-;
Näin: "...sängyssä aamukahvin kanssa - ilman velkahelvettiä. Ja ruokaan ja elämiseen on kohtuullisesti varaa."

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minähän määrittelisin luksuksen niin, että se on sitä, mihin köyhillä ei ole varaa. Heti kun on, niin luksus häviää.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minusta luksusta on savustaa pöntössä vastapyydystettyä kalaa merenrannalla, istua hiljaa ja tuijotella hämärtyvää horisonttia. Tai opettaa mukulalle shakkia ja huomata miten siitä tulee pikkuhiljaa isäänsä nokkelampi. Tai keväällä seurata silmällä kun muuttolinnut palaavat ja puihin puhkeaa lehdet.

Luksukseen ei tarvita välttämättä rahaa mutta eittämättä ilmaisistakin asioista on vaikeampi nauttia jos vouti soittelee perään ja huolet painavat hartiat lysyyn.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Minulle entiselle helsinkiläiselle (en syntyperäinen) tämä jo liki 40 vuotta jatkunut elämä täällä sydän-Hämeessä, ei kuulu liikenteen melu, ei vlittömiä naapureita, kanat tallustelevat vapaina pihalla, mitä nyt kanalassa munimassa käyvät. Kalaa tulee järvestä ja savustuspönttö röyhyää tuossa pihasaunan terassilla.
Vuoden kierto muuttolintuineen, joskus pikku koettelemuksineen, jotka nujerretaan.
Metsä alkaa pihapiiristä samoin marja- ja sienimaat. Tässä esimakua minun luksuksestani. Paljon tässä elämänmuodossa muutakin on.
Niin, muutoin tv:n katselu ja sängyssä makoilu eivät kuulu minulle. Aamulla herään n klo 04.00, siitä alkaa jokainen päivä aina siihen asti kun sitten en enää herääkkään.

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Saunan ystävänä koen, kun Lauritsalassa, paremminkin Kaukaalla, kävelen kesäpäivänä pitkin raittia ja tunnen sieraimissani lämpiävän saunan miedon tuoksun, on se luksusta kohdaltani.

Muisto Keijo Kullervo

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Yksi asia joka mielestäni on jokapäiväistä luksusta on = saa käydä uimahallissa vaikka joka päivä ja pestä itsensä kuin myös kuntouida tarpeen mukaan... Eikä maksa paljoa (Kotkassa senioreilla on täysin ilmaista kuulemani mukaan, mutta ei täällä Lappeenrannassakaan maksa kuin 40 euroa puolivuosittain. 80 euroa koko vuodelta).

Muisto Keijo Kullervo

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Aikoinaan vaimoni isä sanoi seuraavaa:

- Oli huoneet puulämmitystalossa melko kylmät nukkumaan käydessä ja Hän keksi. - Kun laittaa jalkansa peiton ulkopuolelle ja alkaa tuntua kylmältä, vetää sitten jalan peiton alle, tuntuu kuin taivaassa olisi.

Sellainen oli luksusta -50 luvulla.

Muisto Keijo Kullervo