KeijoKinnunen

Helvettikö jäätyy?

  • Isompana poikana...
    Isompana poikana...


 

Vanha mukava tarina...

"Kaksi lappeenrantalaista kaveria kuoli ja joutui helvettiin. Seuraavana päivänä piru pysähtyi tsekkaamaan miten kavereilla menee ja löytää heidät pukeutuneina toppatakkeihin, käsineisiin ja karvalakkeihin ja molemmat lämmittelevät tulen ääressä Karhu -tölkit kourassa. Piru ihmettelee: - Mitä te teette? - Myö ollaa Lappeenrannasta, lumen, jään ja kylmyyde maast. Ollaa vaa tyytyväisii ku päästää läm......mittelee välil, onneks Karhu o kylmää, vastaavat lappeenrantalaiset tyytyväisinä. Piru toteaa, ettei näillä kavereilla ole tarpeeksi huonot oltavat ja kääntää lämpöä entistä kuumemmalle.
Seuraavana aamuna piru pysähtyy taas lappeenrantalaisten viereen ja löytää kaverit samasta paikasta, samoissa varusteissa lämmittelemästä tulen ääressä juomassa Karhua kaksin käsin. Piru ihmettelee: - Täällähän on aivan helvetin kuuma, ettekö huomaa sitä? - Kuuleha sie, niiko myö eilen kerrottii, myö ollaa Lappeenrannasta, lumen, jään ja kylmyyde maast. Ollaa vaa tyytyväisii ku päästää välil lämmittelee, toistavat lappeenrantalaiset vastauksensa. Tästä piru vetää herneen nenäänsä ja päättää fiksata näiden kahden hommat kertaheitolla. Piru vääntää lämmön kuumimpaan mahdolliseen asentoon. Ihmiset kiljuvat ja valittavat joka puolella helvettiä, mutta piru löytää lappeenrantalaiset tulen äärestä kesätakit päällä hellehatuissa grillaamasta makkaraa ja juomassa Karhua, tällä kertaa nelosta. Piru on tyrmistynyt ja kysyy: - Kaikki täällä olevat ovat paistumassa, viheliäisessä kurjuuden tilassa ja teillä kahdella näyttää olevan hauskaa? - Kuuleha sie, myö ei usei koeta lämmint ilmoo Lappeenrannassa, jote myö haluttii grillail ja juada bissee ku kerranki ilmat suosii, vastasivat lappeenrantalaiset tyytyväisinä hymyillen. Piru on niin raivoissaan, ettei tiedä mitenpäin olisi. Sitten hän keksii ratkaisun. Lappeenrantalaiset tykkäävät kuumuudesta, koska he ovat eläneet koko ikänsä kylmässä. Piru päättää kääntää kaiken lämmön pois helvetistä.
Seuraavana aamuna lämpötila on alle nollan ja jääpuikkoja roikkuu joka paikassa. Ihmiset hytisevät niin kovin, että hampaat kalisevat, eivätkä voi tehdä muuta kuin valittaa tuskaista oloaan. Piru hymyilee ja lähtee etsimään kahta lappeenrantalaista. Piru löytää heidät pukeutuneina toppatakkeihin, käsineisiin ja karvalakkeihin, hyppimässä ja huutamassa riemusta kuin hullut, Karhua on kulunut koritolkulla. Piru vääntelee käsiään epätoivoissaan: - Minä en ymmärrä, kun käännän kuumalle, te olette tyytyväisiä ja kun tulee jäätävän kylmää, te hypitte riemusta. Mikä vittu teitä lappeenrantalaisia oikein vaivaa? Lappeenrantalaiset katsovat pirua yllättyneinä: - Et sie tiiä? Kato sillo ku helvetti jäätyy, ni SaiPa on voittanu SM-liiga mestaruude!"

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija