KeijoKinnunen

Kaikki blogit puheenaiheesta Museot

Suomen ilmavoimamuseo Tikkakoskella

Ajoimme Äänekoskelta kotiin Lohjan Ikkalaan ja matkan varrella oli kyltti, jossa luki ”Ilmailumuseo 4 km”. Päätimme käydä katsomassa, miltä se paikka näytti. Museo näytti jo pihalta lupaavalta ja astuimme sisään.

Museo on pieni, paljon pienempi kuin Vantaalla sijaitseva ilmailumuseo. Ilmavoimamuseo keskittyy, kuten nimensä kertoo, ilmavoimien historiaan. Museossa on Suomen Ilmavoimissa käytössä olleita lentokoneita, lentokonemoottoreita, lentovarusteita sekä eri pienoismallikokoelmia.

Sieltä löytyy kuitenkin yksi erikoinen siviililentokone nimeltään Tiira.

Guggenheimin henkisesti laiskat vastustajat

Guggenheimin vastustajille on ollut tyypillistä, että kritiikki ei perustu säätiön esittämän investointisuunnitelman kritisointiin, vaan useimmiten tunnepitoisiin heittoihin siitä, että rahalle olisi parempaa käyttöä. Tässä Museoliiton kysymyksiä heille: 

"1. Miten Guggenheimille luvatut valtion ja kaupungin rahat siirtyvät sosiaalitoimeen vanhusten, vähäosaisten, asunnottomien tai muiden syrjäytyneiden tukemiseen?


2. Miten hankkeelle luvattu yksityinen rahoitus siirtyy muiden museoiden, taiteilijoiden ja muiden kulttuuriorganisaatioiden iloksi?

Art camera

Eilen avattiin uusi palvelumuoto maalaustaiteen ihailijoille. Mikäli haluaisit tutkia joitakin maalauksia hyvinkin tarkasti, niin pian sinun ei tarvitse enää mennä Berliiniin, Pariisiin, Amsterdamiin saatikka Pietariin. Google on kuvannut jo yli tuhat maalausta siten, että niiden resoluutio on omaa luokkaa (jokaisen maalauksen valokuvan koko on yksi miljardi pikseliä). Ensiksi taidekamera on ottanut maalauksesta yli tuhat skannausta, joita on sitten "liimattu" yhteen erillisen softwaren avulla.

Elämää Helsingin ulkopuolellakin

Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä Lapuan taidemuseo avaa juhlavuotensa komeasti. Esillä on korkeatasoinen kansainvälinen näyttely (9.2.-14.5.2016), jonka avajaiset olivat tänään (6.2.). Irlantilaisen Thomas Brezingin ja saksalaisen Klaus Effernin yhteisnäyttely on saanut nimekseen Father - Isä.

Effernin puuveistokset ja Brezingin maalaukset luovat vaikuttavan kokonaisuuden, joka ei ainakaan minua jättänyt kylmäksi.

Hyvinkään rautatiemuseo

Pidätkö junista, vai onko sinulla lapsia tai lastenlapsia, jotka pitävät junista? Tämä kokemus ja vinkki on sinulle.

Hyvinkäällä on yksi Suomen upeimmista museoista, nimittäin Suomen rautatiemuseo. En muista, kuinka monta kertaa olen käynyt siellä. Niin kauan kun meidän vanhin poikamme on osannut lukea ja on ollut kiinnostunut junista, olemme käyneet ainakin kerran vuodessa tuossa museossa. Poika on jo 13-vuotias ja yhä pitää junista ja tuntee rautateiden historiaakin.

Guggenheim Bilbao 1

Aluksi lähes kaikki bilbaolaiset vastustustivat Guggenheimin tuloa kaupunkiin, nyt ei juuri kukaan. Ilman Guggenheimia Bilbao ei olisi noussut kukoistukseen.    

Guggenheim on investointi. Se maksaa itsensä nopeasti epäsuorina tuottoina ja tuottaa ikuisesti.

"Museo on kerryttänyt Espanjan bruttokansantuotetta yli 3 miljardia euroa ja verotuloja 500 miljoonaa. Runsaassa kolmessa vuodessa museosijoitus investointi maksoi itsensä."

Vintissä viihtyy

Suomen kansallismuseo on hieno ja varma paikka, jos haluaa lomalla viettää lastensa kanssa yksinkertaisesti mielenkiintoisia hetkiä.

Olen käynyt aiemminkin lasten kanssa samassa museossa, mutta nyt teki mieli käydä taas ja se kannatti koska siellä on nyt myös sellainen toiminnallinen näyttely, joka on takoitettu kaikille iästä riippumatta. Puhun siis Vintistä.

Julkaise syötteitä