KeijoKinnunen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lukeminen

Naiset ohittavat lukemattomat miehet

Tänä viikonloppuna (23.4.) vietetään jälleen Kirjan ja ruusun päivää, ylistetään lukemista ja kannustetaan erityisesti poikia ja miehiä kirjojen pariin. Fakta on nimittäin se, että lukemisesta on tullut naisten harrastus.

Juuri julkaistuun mainioon kirjaan (Ville Eloranta - Jaakko Leino: Sanaiset kansiot - Suomen kielen vaietut vaiheet, Gaudeamus 2017) sisältyy lyhyt luku, joka on nimeltään Lukumiehiä. Siinä osoitetaan muutamalla esimerkillä, miten lukemattomat miehet kompastuvat omiin asenteisiinsa ja hukkaavat loistavan tulevaisuutensa.

Kaj Korkea-aho - tulevaisuuden mies

Tänään (8.9.) on kansainvälinen lukutaidon päivä. Suomessakin tempaistaan useilla paikkakunnilla lukemisen puolesta klo 16-16.15. Ihmiset kokoontuvat julkisesti lukemaan mielikirjojaan. Tempaus on osa Kirjan vuotta 2015 (www.kirjanvuosi.fi).

Kymmenen kirjaa kuukaudessa

Olen hieman onnistunut vähentämään lukemista ja varsinkin kirjojen arviointia. Viime kuukauden aikana olen lukenut kymmenkunta kirjaa. Seuraavassa pienet maininnat kirjoista vinkiksi niille, jotka vielä kirjoja lukevat. Kun lukeminen vähenee, arviot lyhenevät.

1. Heikki Saari: Kotiryssät – Suomalaista suhdetoimintaa neuvostoaikaan (Minerva 2014)

Kunnon tutkimusta odotellessa nopeasti koottu kirja, jossa on enemmänkin 1970 ja -80-lukujen politiikasta kuin kotiryssistä.

2. Heikki Talvitie: Venäjä, Venäjä, Venäjä (Auditorium 2014)

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä