KeijoKinnunen

Väärin sammutettu?

  • Isompana poikana...
    Isompana poikana...

 

Mikäli mediaa on uskomista  Donald Trump ja Vladimir Putin 'sammuttivat väärin' kytevän tulipalon ja sekös vastustajia kismittää...

Muisto Keijo Kullervo

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Kyllä suurvaltajohtajatkin erehtyvät sanomisissaan, mutta:

"Ihminen on erehtyväinen ja lehmä märehtiväinen."

Saapa nähdä se, että 'märehtivätkö' USA:n demokraatit ja Donald Trumpin konservatiiviset vastustajat presidenttinsä pois viralta.

Näinhän se On:

"Totuuden puhujalla ei ole yösijaa."

Onko edes presidenttiyttäkään?

Jään odottamaan

Muisto Keijo Kullervo

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ei se oihan pelkkä suksee ollut. Kansainväliset uutistoimistot otsikoivat huippukokouskatastrofia tyyliin "Trump Shocks the Globe Backing Putin! ... Trump Sides with KGB Over CIA/FBI!" - Vaikka kokousjärjestelyt muistetaan ammattimaisina tai upeinakin, on valitettavasti historiaan jäämässä pääkaupunkimme nimi yhdistettynä USA:n presidentin maanpetoksellisen suomettuneisuuden kärjistymiseen rähmälleenlankeamisena uusstalinistijohtaja Putinin edessä miljardien silmäparien todistaessa uskottavuudeltaan Neymarin haavoittumisvaikeroinnin tasoista teatteria. Tosin Trump on jo "vähän" korjaillut lausuntojaan. EU:ta tai Natoakaan ei oikein tarvita tai edes liian aktiivisena suvaita TrumPutinstanin kaavailemaan uuteen uljaaseen kaksinapaiseen maailmaan. Bilateraalinen eli kahdenkeskinen on suomalaisille entuudestaan tuttu termi mm. idänkaupasta mutta suomettuneisuudesta yleensäkin.

Jonkinlainen (mahdollisesti osin tahaton) mediaoivallusten benchmark-kiteytymä saatiin nähdä amerikkalaisen uutiskanava CNN:n lähetyksessä Kauppatorin tuntumasta heti kokouspäivän päätyttyä hieman keskiyön jälkeen Suomen aikaa, ks. kuvasarja. Kuvakaappauksessa näyttäisi Helsingille annetun uusi nimikin: suorassa lähetyksessä ruudun oikeassa yläkulmassa lukee "Helsinski, Finland 12:06 AM" eli Helsinski, Suomi ja alakulmassa "11:06 PM CET". Kuvaotsikko huutaa "CNN Breaking News: TRUMP THROWS U.S. INTEL AGENCIES UNDER BUS, REFUSES TO SAY PUTIN INTERFERED IN 2016 ELECTION". Juontajan ilmekään ei värähdä. Hetkeä myöhemmin klo 11:07 PM CET-aikaa ruudun yläkulmassa kerrotaan: "Earlier Helsinki Finland" eli 'aiemmin Helsinki, Suomi', siis meille tutussa yksiässäisessä muodossa > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258301-c...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

P,S. Olikohan muuten Putinilta freudilainen vai grouchomarxilainen lipsahdus, kun hän totesi maailman median edessä että me venäläiset järjestimme Krimin kansanäänestyksen, jossa päätettiin liittyä naapurimaahan. On kovasti kieltänyt tuon aiemmin... ;)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Luulen että Putin kiistää sanoneensa noin. Asiastahan "ei ole todisteita", kuten Kreml tyypillisesti muotoilee.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset