KeijoKinnunen

Venäjä, Venäjä, Venäjä...

  • Isompana poikana...
    Isompana poikana...


Itse en koe katkeruutta, vaikka olenkin sotaorpo joka sai uuden kodin ottolapsena.

Oli meitäkin
viisi sisarusta jotka kokivat sodassa kaatuneen isämme vaiheet mielessään. Kukin mitenkin ajatellen asiasta.


Sain ottolapsena hyvän kodin, mutta vanhin veli joutui Pohjanmaalle, muistaakseni, renkipojaksi. Sai tarpeekseen siitä ja muutti Lappeenrantaan ja valmistui autonasentajaksi.

Kaksi, veli ja sisko, otettiin ottolapsiksi ja vanhin siskoni pärjäsi omillaan...


Äitimme meni heti sodan jälkeen uusiin naimisiin ja uusi isä pakotti meidät maailmalle.... Äitimme pyöräytti vielä viisi lasta uudelle miehelleen (olemme hyvän päivän tuttuja sisarpuoliemme kanssa).


Silti en ole katkera venäläisille (hehän tekivät vain sotatyötä käskettyä). Sitä työtä teki Isänikin.


Turha on vihoitella nykyisille venäläisille. Hehän eivät olleet, useimmat, edes syntyneetkään kun Stalinin urut lauloivat Kannaksella.
Tilanne on täysin toinen uudessa Venäjässä, toivon.


Muisto Keijo Kullervo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

"Sota on valtiopolitiikan jatkumista muilla keinoin".
Karl von Clausewitz.
En minäkään kyllä jaksa ymmärtää tuota esim venäläisten vihaamista. Ratkaisevaa mielestäni lienee, mitä venäläisenä teet, ajattelet... jne. Ei kansallisuus sinällään voi leimata ketään.
Kansa ja hallinto ovat täysin eri asia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Stalin hyökkäsi Suomeen ja tappoi kymmeniä tuhansia suomalaisia ja sai aikaan kymmeniä tuhansia leskiä ja orpoja. Lisäksi ryösti Karjalan.

Putin on Stalinin seuraaja. Hänen pitäisi palauttaa ryöstetty Karjala ja tunnustaa edeltäjänsä rikokset, kohdella naapureitaan ystävällisesti.

Suurin osa venäläisistä haluaa voittoja joita ovat saaneetkin sodilla. He haluavat lisää voittoja joka tarkoittaa uusia sotia. Pitäisikö meidän jotenkin ymmärtää näitä sotakiihkoilijoita?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Stalin tiettävästi vihasi venäläisiä. Siinä voi olla osasyy sille, että hän tappoi heitä niin paljon.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kyllähän meillä Suomessakin nykypäivinkin eräänlaisia sotakiihkoilijoita löytyy.
Niin paljon kuin henkilökohtaisesti tunnen ihan tavallisia venäläisiä; mukavia ja sosiaalisia henkilöitä ovat, eivät kyllä mitään sotakiihkoilijoita. Enemmän näihin sotakiihkoilijoihin täällä suomalaisten kohdalla olen tavannut; näillä blogisivustoillakin.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

On se kumma kun suomalaiset tuntevat vain mukavia venäläisiä!?

Missä piileskelevät ne yli 60 prosenttia nykyvenäläisistä, jotka kaipaavat kansojen tapattajaa, gruusialaista vuoristorosvoa Stalinia takaisin? Voiko heitä nimittää mukaviksi? Ainakin järjettömiksi voidaan!

Kyllä suomalaisissa on vain murto osa edes jonkinmoisiksi "sotakiihkoilijoiksi" todennettavia henkilöitä venäläisiin verraten. Varsinkin itänaapurin johtajiin. Vastaavia sotakiihkoisia johtajia Suomesta ei löydy ainoatakaan.

***

"Tilanne on täysin toinen uudessa Venäjässä, toivon."
Eipä se siltä näytä!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kalle Pohjola: Suurin osa suomalaisista haluaa elää itsenäisessä Suomessa. Rauhan turvaamiseksi tarvitaan kaiken varalta armeija jos Venäjä sattuisi taas hyökkäämään.
Meidän aseistautuminen on yksinomaan puolustukseen varautumista. Se ei ole sotakiihkoa, emme halua hyökätä mihinkään.

Venäjä sen sijaan lisää aseistustaan nimenomaan alueensa laajentamista varten, ihan kuten on viimeaikoina tehnyt. Venäjä on sotakiihkoinen roistovaltio.

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Olisiko viestissäsi vähän ns. vainoharhaisuutta?

Maailma on muuttunut Stalinin ajoista... Atomipommitkin jo on jotka hillitsevät useimmiten liikaa uhoamista, totean...

Muisto Keijo Kullervo

PS. Tosin suomalainen sananlasku pitänee paikkansa yhä edelleen:

"Joka kerran keksitään, se myös aina havaitaan."

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Ymmärrän omatuntoani ja pidän sitä arvossa. Omatunto on lähimmäinen, myös venäläiset ovat lähimmäisiä siinä mitä Sinäkin olet. Jotta voisi ymmärtää toista pitää ymmärtää myös itseään ja olla ns. sinut itsensä kanssa. Usein ajattelen, että omatunto on kaikki mitä olen oppinut elämästä ja Jumalalta. Kunnioitan siis itseäni siinä missä lähimmäistäkin.

Muisto Keijo Kullervo

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Kertomatta mitä mieltä olen kirkon opeista ja jumalakäsityksestä ylipäätään pidän hyvänä aikoinaan rippikoulussa opetettua määritelmää omastatunnosta: "Omatunto on Jumalan ääntä ihmisessä." Se on lyhykäisyydessään kaiken kattava määritelmä niin omantunnon kuin jumalankin osalta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vanhetessani olen tullut siihen tulokseen, että venäläinenkin on ihminen. Venäjän valtio on vähän eri asia, mutta olen valmis lyömään vedon, ettei Putinin vallassa ollessa Venäjä hyökkää Suomeen. Näen Venäjän (ja Putinin) ajavan omaa etuaan, jota ei Suomeen hyökkäämällä löydy.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos olet oikeassa, niin se johtuu vain Suomen puolustuksesta. Tänne ei ole paraatimarssia, vaikka suurvalta tietysti halutessaan tänne pääseekin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hyötynäkökohdassa toki huomioin sen, että täällä on valmiutta ja tahtoa puolustaa maata myös aseellisesti. Voisin kuvitella, että Putinin jälkeen Venäjällä voisi valtaan päästä sen verran "heikko" johtaja, että tämä tarvitsisi kansansuosion saavuttamiseksi ulkoisen vihollisen ja pienen sodan. Junalasteittain palautettavista hyökkääjien ruumiista ei sitä kaipaamaansa suosiota saane. Siksi en usko, että valinta kohdistuisi ensimmäiseksi Suomeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Valintaan ei vaikuta pelkästään odotettu menestys, vaan myös strateginen merkitys. Itämeri on hyvin tärkeä strateginen alue Venäjälle ja Suomi on Ruotsin ohella ainoa maa näillä kulmin, joka ei kuulu NATO:on. NATO-maahan ei Venäjä hyökkää ja jos Suomen tai Ruotsin välillä joutuu valitsemaan, niin Venäjän historiallisena alusmaana Suomi on hyvin luonteva valinta.

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen Vastaus kommenttiin #13

Tuollaisia ns. sotaleikkejä kuvittelet ja jopa julkaisetkin mielestäsi totena - kai?

Todellisuus on tarua ihmeellisempää kuten tiedät.

Nyt juuri suurvallat etsivät ystävyysvaltioita kaikin tavoin.

Kuuluu olla suvereeninen... Pienet valtiot myös.

Itse vanhana UKK:n ihailijan luotan siihen, että rauha on aina parempi vaihtoehto kuin rynniminen vieraalle maalle.

Siksi odotan, että yhdessä asiassa kaikki ovat samaa mieltä:

Olen aina rauhan puolella sotaa vastaa = UKK: toteamus.

Muisto Keijo Kullervo

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

"Olen aina rauhan puolella sotaa vastaa = UKK: toteamus."

Kyllä, vuonna 1942 hän kirjoitti Suomen Kuvalehdessä:

”Niin, rauha. Sitä me kaikki sydämestämme toivomme. Mutta meidän on hyödyllistä jo nyt muistaa, hyvissä ajoin, että tosiasiallinen rauha meidän kohdaltamme voi olla ankaraa ja kovaa aikaa. Se voi olla puutteen ja hädän aikaa, eräässä mielessä kiduttavampaa kuin sota. Sodassa näkee vihollisen ja pääsee siihen käsiksi, jos ei paljain käsin, niin reikäraudan avulla tai puukolla.”

Ja lisäksi UKK:n luonnehdintaa rauhan edellytyksistä: Suomen Kuvalehdessä 38/1942 (Hävityksen siunaus): ”Kuta tehokkaampi on ryssää koskeva hävitys ja tuho, sitä turvallisemmin tuntein voimme ottaa tulevaisuutemme vastaan. Jos jatkuva taistelu vielä aiheuttaa sanokaamme kymmenen miljoonan venäläisen liianaikaisen poismenon, saattaa se suorastaan merkitä meille vuosikymmenien rauhaa.”

Eli johdonmukaisesti hän oli aina rauhan asialla.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #15

Oikein Juha!

Presidentti Kekkosta pidetään rauhan miehenä, mutta hänen aiempi sotaisuutensa unohdetaan. No, takkiaanhan voi aina kääntää, näkemyksiä vaihtaa, mutta mielellään perustellusti ja ilman taka-ajatuksia. UKK käänsi vanhemmiten palttoonsa täysin opportunisista syistä. Poliittisten konjunktuurien mukaisesti.

AKS-kaverukset Kekkonen ja Hillilä pohtivat jatkosodan alussa jopa Kuolan "keisariutta".